VitaMix Ascent Blender med trådlös teknologi

VitaMix Ascent A3500 blenderNYHET: VitaMix introducerar nu deras efterlängtade Ascent blender, som kommer sätta en helt ny standard för High-performance blenders.

VitaMix Ascent särskiljer sig framförallt genom att lansera användningen av trådlös teknologi för att öka säkerheten och användarvänligheten när du använder den, som ger helt nya möjligheter för att optimera resultatet.

VitaMix Ascent modell A3500i är i en toppmodern design med kabin i rostfritt stål finish och en elegant touch-kontrollpanel – och så får du hela 10 års garanti på alla delar.

Vi presenterar VitaMix Ascent A2500i och A3500i på vår webshop Safter.se från och med den 1 december 2017.

Två modeller; A2500i och A3500i – Vad är skillnaden?

De två Ascent modellerna är nästan identiska rent tekniskt, det har samma motor och konstruktion men de skiljer sig åt hur de fungerar.

VitaMix Ascent A3500i på Safter.se

VitaMix Ascent A3500i

VitaMix Ascent A3500i har en stor digital vridkontakt och touschskärm medan Ascent A2500i styrs med en traditionell drivkontakt och analoga spakar. Båda blenders har inbyggda program, A2500i har 3 medan A3500i har 5 program.

A3500i har ett motorhus i Stainless Steel finish medan A2500i är i slagtålig plast, där du till gengäld kan välja mellan fyra fina färger; svart, vit, röd och stålgrå.

VitaMix Ascent A2500i på Safter.se

VitaMix Ascent A2500i

A3500i har en inbyggd timer som kan räkna ner, vilket menas med att du kan ställa in ett visst antal sekunder så räknar den ner och stannar. Bortsett från det är A2500i och A3500i tekniskt sätt identiska med samma motor, kanna och övriga specifikationer.

Vridkontakten på A3500i är som nämnt av den digitala typen, vilket innebär att den inte har någon fast nollinställning. Varje gång du har använt blendern och stänger av den, nollställer den på den aktuella positionen, vilket är din säkerhet för att du inte oförväntat startar mixern på hög hastighet.

 

 

Trådlös- och Bluetooth anslutning

VitaMix har utvecklat ett antal helt nya kannor till deras Ascent modeller. Kannorna skiljer sig bland annat från de tidigare genom att ha ett inbyggt chip i botten som via blenderns trådlösa anslutning anger vilken kanna som används, så att programmen kan anpassas och optimeras utifrån det. Det betyder samtidigt dessvärre att du inte kan använda tidigare VitaMix kannor på den nya Ascent serien.

Ascent har också inbyggd Bluetooth anslutning, vilket bör betraktas som en framtidssäkerhet. Bluetooth funktionen är inaktiverad när blender levereras och VitaMix har ännu inte avslöjat vad den ska användas till. En bra gissning är dock att man inom snar framtid kommer kunna styra sin VitaMix Ascent från sin smartphone via Bluetooth, förmodligen via ’Perfect Blend’ appen – men det är intill vidare bara kvalificerade gissningar.

Timer display

Båda VitaMix Ascent modeller har inbyggd timer som visas i displayen. Timern fungerar som så, att du kan se den totala mixertiden och den stängs automatiskt av när den maximala tiden har uppnåtts för den storlek på kannan som används (exempelvis 6 ½ minut för standardkannan).

När du använder de inbyggda programmen, så räknar timern ner, så att du kan se hur lång tid det är kvar på programmet.

Som nämnt ovan så har A3500i också möjlighet för att fritt justera timern för nedräkning till stopp.

Nytt genomskinligt lock

De nya kannorna är utrustade med genomskinliga lock, som ger ett tillfredsställande klick när du monterar det korrekt. Det genomskinliga locket ger dig möjlighet för att bättre se vad som föregår i kannan.

Flera olika kannor

I samband med lanseringen av Ascent serien utvecklar VitaMix en mängd olika typer av kannor och storlekar, som alla passar till Ascent blenders. Kannorna har som nämnt ett inbyggt microchip i botten som betyder att blendern trådlöst kan avläsa vilken kanna som är på och kan optimera mixningen utifrån denna information.

VitaMix Ascent kannor

 

 

 

 

 

VitaMix Ascent 2500i och A3500i lanseras med standardkannan på 64 oz, motsvarande 1,9 liter. Men i mitten på 2018 kommer det fler kannor på marknaden, bland annat en 8- och 20-ox, förhoppningsvis också en 48-oz.

Rengöring i diskmaskin

Som något helt nytt – och väldigt efterlängtat, kan du nu rengöra kannorna i diskmaskinen vilket är en stor lättnad om du har mixat kletiga och fettiga ingredienser. Annars rekommenderar vi vanligtvis att man endast sköljer kannan under rinnande vatten med en droppe diskmedel.

10 års garanti

Nu erbjuder VitaMix hela 10 års garanti på blendern, observera att garantin inte täcker normalt slitage på kannan.

Ascent jämfört med Legacy-serien (Pro750)

VitaMix lanserade 2015 Legacy serien, som är mest känd för den formidabla modellen Pro750 med 5 inbyggda program. VitaMix Ascent är framtidens blender, men Pro750 är fortfarande ett bra köp. Så vad är argumenten egentligen för att köpa den nya Ascent-serien?

  • VitaMix Ascent levereras med en bättre produktgaranti, hela 10 år mot 5- eller 7 år för Legacy serien.
  • Större sortiment av kannor, 8- och 20-oz kommer 2018 och fler (48oz) förväntas senare i 2018.
  • Trådlös anslutning för avläsning av storlek på kannan och optimering av programcykler.
  • Bluetooth anslutning som öppnar upp för spännande möjligheter för styrning via en app och andra möjligheter som vi ännu inte känner till.

Priserna på VitaMix Ascent är 7495;- för Ascent A2500i och 9495;- för modellen Ascent A3500i.

Vi är glada för att presentera VitaMix Ascent serien på Safter.se från den 1 december 2017.

Skriv et svar