Varför är sellerijuice så populärt ?

Även om du inte är med på trenden att juica eller om du inte tycker om grönsaker, har du nog ändå hört om sellerijuice. För helt plötsligt dricker alla det, även kändisar. Och de inte bara dricker det, det lovordar det.

Men det är inget nytt för selleri-aposteln nummer 1, Anthony William. Han började juica och prata om selleri för flera år sedan, och berättar varför han betraktar det som ett mirakelmedel och hur han dricker det.

För Anthony Williams är ”sellerijuice en av de mest kraftfulla och läkande juicer du kan dricka. Omkring en halv liter färsk sellerijuice varje morgon på tom mage kan förvandla din hälsa och matsmältning på en vecka”.

Hälsofördelar med sellerijuice

Den primära orsaken till att sellerijuice blivit så populär är dess många hälsomässiga fördelar. Det sägs att sellerijuice har många effekter på kroppen. Dock är det viktigt att poängtera att det fortfarande saknas vetenskaplig forskning om sellerijuice och dess verkningar.

1. Sellerijuice sänker kolesterolet. Selleri innehåller fytokemikalier som kallas 3-n-butylphthalid. Den sägs ha en lipidsänkande verkan, vilket reducerar kolesterolet – också känt som LDL.
2. Sellerijuice är anti-inflammatorisk. Selleri innehåller polyacetylen, vilket reducerar kroniska ledsmärtor och artrit. Det lindrar inte bara smärtan i kroppen utan det sägs även lugna nerverna pga. sina avslappnande egenskaper.
3. Sellerijuice sänker blodtrycket. Undersökningar visar att selleri hjälper till att sänka högt blodtryck. Det fungerar som ett muskelavslappnande medel som förbättrar strömmen av kalcium och kalium i kroppens celler, så blodkärlen får möjlighet att lättare utvidga sig och dra sig samman igen.
4. Sellerijuice är bra för levern. Undersökningar visar att selleri hjälper till att reducera fettuppbyggnaden i levern. Näringsämnen i selleri beskyddar levern med att hjälpa den producera enzymer som sköljer bort fett och toxiner.
5. Sellerijuice är bra för matsmältningen. Det sägs att sellerijuice ökar cirkulationen i tarmarna. Det är bra mot förstoppning och uppblåsthet mm.
6. Sellerijuice bekämpar infektioner i kroppen. Forskning antyder att selleri innehåller kraftiga antiinflammatoriska egenskaper. Den hjälper till att bekämpa infektioner i kroppen, då den helt naturligt förbättrar immunsystemet.
7. Sellerijuice är extremt näringsrik. Selleri innehåller massor av essentiella vitaminer och mineraler som till exempel folsyra, kalium, vitamin B6, vitamin C. Luteolin kan också finnas i selleri och sägs ha egenskaper som skyddar och läker huden inifrån och ut, vilket kan hjälpa mot psoriasis och akne.

Så här gör du sellerijuice i en slowjuicer.

När du skall göra sellerijuice så ska du göra följande:
– Använd 1 bunt selleri och skär selleristjälkar i 2 – 3 cm.
– Skölj dem i rent vatten för att ta bort smuts.
– Kör selleristjälkarna genom slowjuicern.
– Sellerijuicen är nu klar att dricka.

Skall du juica selleri är det en fördel att ha rätt slowjuicer. Det är nämligen inte alla maskiner som kan hantera selleristjälkar. Sana 707 Slowjuicer är en idealisk slowjuicer för selleri. Det är en relativt ny slowjuicer som är otroligt allsidig, med en lång rad av funktioner så som ett bredare rör och ett tillbehörsprogram med en fin, grov och blank filtersil, så du utan problem kan juica de mest krävande frukter och grönsaker, såsom selleri, rödbetor, ingefära och även vetegräs.

På vår hemsida Safter.se kan du se hela vårt utbud av slowjuicer som alla är lämpliga för att pressa selleri – Klicka här för att se vårt utbud på Safter.se

Recept – Gör din egen sellerijuice

Enligt selleri-aposteln Anthony William är det bäst att dricka sellerijuice utan att tillsätta andra ingredienser. Men inte alla vill dricka det rent. I stället kan du välja att tillsätta extra ingredienser.

Sellerijuice med ingefära
Ingredienser:
– En liten bunt selleri
– En halv gurka
– 1 stort äpple
– En halv citron
– En liten bit ingefära

Instruktioner: 
Skär allt i bitar, kärna ur äpplet och kör allt sakta och försiktigt igenom din slowjuicer, drick den färskpressade juicen meddetsamma.

Skriv et svar