Sana Juicer 606 by Omega

Skillnad mellan Sana Juicer 606 och Sana Juicer 707.

Sana Juicer 707 by OmegaOm du är ute efter de mest intressanta slowjuicers eller saftpressare som finns på marknaden just nu så är det de fantastiska Sana Juicers by Omega du ska kasta ett öga på.

De är producerade av Omega Juicers och är väsentligt mer effektiva i utnyttjandet av råvaror. Detta i kombination med att de samtidigt är ljudsvaga, skonsamma, samt att de har en rad intressanta funktioner gör att de skiljer sig från konkurrenterna.

Generella fördelar med Sana Juicer by Omega

  • Den otroliga effektiviteten vid utnyttjande av råvaror – Den extremt skonsamma tvåstegs juicer processen ger den mest effektiva kallpressningen med minimal oxidering och skumning.
  • Den förbättrade två-stegs processen resulterar i högre utbyte än äldre modeller och det är inga problem med tillstoppning som man kan uppleva särskilt med de vertikala slowjuicers.
  • Marknadens bästa garanti – 10 år på motor och 5 år på övriga delar.
  • Stort rör på 45×40 mm till råvarorna – Det karakteristiska med horisontala Slowjuicers har hittills varit det relativt smala röret att stoppa råvaror i. Detta har Sana Juicers ändrat på och har ett väsentligt större hål vilket betyder mindre förarbete med att skära frukt och grönt i mindre bitar. Dock skal det sägas att resultatet fortfarande är bäst om du använder relativt små bitar istället för att proppa hela morötter och liknande genom systemet.
  • Sana Juicers levereras med ett filter som blockerar avloppet och detta ger dig möjlighet att enkelt göra nötsmör, pasta, mala kryddörter och vitlök, tillverka babymos, sorbetglass och sojamjölk – Som du ser så är Sana Juicers till marknadens mest allsidiga maskiner.

Sana Juicer 606 by OmegaDe två utgåvorna som Sana Juicer by Omega har på marknaden, nämligen Sana Juicer 606 och 707, liknar varandra otroligt mycket. Därför får vi ofta frågor om vad skillnaden är och vilken av modellerna man ska välja.

Därför väljer vi att presentera ett svar här.

 

 

Likheter mellan Sana Juicer 606- och 707:

  • Samma kraftiga motor
  • Grundläggande samma två-stegs kvarnsystem
  • Alla delar är BPA- fria

Fördelar med Sana Juicer 606:

  • Sana Juicer 606 har den nya 5-stegs pulp control. Det betyder att du i praktiken, med hjälp av vridknappen, variera kvarnens tryck mot filtret. Om du exempelvis juicar blad, hårda grönsaker och rotfrukter så kommer ett högre tryck resultera i mer juice. Om du å andra sidan ska juica mjuka frukter som exempelvis bär, vindruvor och citrus så är ett lägre tryck bättre för att minimera tendensen att de täpper till filtret. Detta kan nämligen vara ett problem hos andra slowjuicers.
  • Det är pulp- controllen som gör att Sana Juicer 606 är en smula mer effektiv än Sana Juicer 707. Men i förhållande till andra slowjuicers kan du förvänta dig minst 10% mer juice av båda modellerna.
  • Sammanfattningsvis kan man säga att du ska välja Sana Juicer 606 om du övervägande kommer juica hårda grönsaker, rotfrukter och blad. Sana Juicer 606 ger dig nämligen ett lite bättre utnyttjande av dessa råvaror än modellen 707 utan att gå på kompromiss med hanteringen av de mjuka frukterna.
  • Läs mer om Sana Juicer 606 by Omega på Safter.se.

Fördelar med Sana Juicer 707:

  • Modellen Sana Juicer 707 är till utseende lite mindre än 606:an – Den är 6 cm kortare och väger lite mindre.
  • 707:an har inte 5-stegs pulp-controllen men levereras med ett ´fint´ standard filter och ett ´grovt´ filter som har större hål. Sana juicer 707 är perfekt till dig som övervägande vill juica mjuka frukter. Det grova filtret ger nämligen ett bättre utbyte och möjligheten för att göra en tjockare juice med mer fibrer i förhållande till standardfiltret.
  • Utseendemässigt så framstår Sana Juicer 707 som en mer exklusiv maskin i en snygg design och med glaskanna och pulp-uppsamlare i rostfritt stål medan modellen 606 levereras med plastbehållare.
  • Du kan få fler detaljer genom att läsa om Sana Juicer 707 by Omega på Safter.se.

Men helt överordnat gäller det att det inte alls är mycket som skiljer dessa två fantastiska maskiner åt. Skillnaden på slowjuicerna är bara relevant om du har ett specifikt fokus när det kommer till vilken typ av råvaror du önskar att använda dig av.
De mjuka råvarorna funkar bäst med modell 707 och de hårda råvarorna och bladgrönsakerna lämpar sig en smula bättre till modell 606.
Men summeringen av allt är att det är mycket lite som skiljer dessa två fantastiska slowjuicers från varandra. Om du har ett allmänt brett fokus så går det precis lika bra med båda maskinerna och där kan du välja efter vilken som utseendemässigt tilltalar dig bäst.

Jag hoppas att inlägget gav lite mer ljus på skillnaderna mellan maskinerna.

Skriv et svar