Omega Blender – Ny superblender från Omega Juicers

Omega logoDe amerikanska märken VitaMix och BlendTec har länge dominerat marknaden för toppblenders.

Nu har en annan högklassig produkt smugit sig in på marknaden – nämligen Omega Juicers. I vårt avlånga land är dessa primärt kända för deras högkvalitativa juicpressar.

Omega Juicers har trots detta varit mångåriga tillverkare av blenders och om du har rest runt i UsA kan du inte ha undgått att stött på deras produkter på cafeer, restauranter och juicebarer. Där är de älskade och kända för oklanderlig kvalitet.

Omega BL442STill att börja med presenterar vi hos Safter.se två utvalda blenders – Omega modell BL442S och BL632S.

Helt ärligt så ser dessa blenders inte särskilt eleganta ut. De är stora maskiner och verkar lite klumpiga i deras klassiska design. När man dock värderar deras prestation finns inget lämnat till slumpen. De har bevisat deras funktionsduglighet som professionella blenders. Detta märks på att de ger hela 7 års garanti på maskinen.

 

För båda modellerna från Omega gäller:

  • Produkten levereras med en 2,0 liters kanna av slitstarkt Eastman- Tritan plast som naturligtvis är BPA fritt. Kannans lock är av kraftigt gummi och där finns ett hål för dosering av ingredienser.
  • Kannans och knivens utformning minskar problem med ”kaviation”. Kaviationen är den luftficka som bildas omkring kniven och som förhindrar effektiv blendning. Utformningen gör att du slipper stoppa och starta maskinen för att den ska blenda jämnt. Det är precis sådana saker man betalar för när man kommer upp i denna prisklass.
  • Du får otroliga 7 års garanti på blenders från Omega Juicers.
  • Båda modellerna har kraftiga motorer som kan alstra 3 HK vid maximal användning. Detta gör dem till de kraftigaste blenders på marknaden just nu.

Omega BL442S har ett hjul med 3-stegs inställning där du kan välja om maskinen ska vara ’Avstängd/ Låg hastighet/ hög hastighet’. Där är även en kontakt till styrning av Pulse funktionen. Det blir inte lättare än så här.

Omega Blender BL632SOmega BL632S blendern är lite mer avancerad i tekniken då displayen är elektronisk av touch-modell. Två inställningshjul ger dig möjlighet för att ställa in timer och hastighet. Utöver detta har BL632S en ”pulsefunktion” och en ”infinitivefunktion”. Den senare medför kota pauser i blendningen för att få innehållet till att samla sig innan den roterar vidare.

Omega BL442S kostar knappt kr. 4.395,- så om du har kollat på de dyra alternativen från VitaMix och Blendtec så kan du överväga denna. Du får en blender i samma högkvalitativa klass och kan samtidigt spara 30-40% på priset. Alternativt kan du välja en Omega BL632S som vi hos Safter.se erbjuder för kr. 5.195,-

Skriv et svar