Hurom Slow Juicer

Hurom Slow Juicer är en av marknadens bästa juicepressar, till och med till ett mycket överkomligt pris.

hurom-hu400-juicepress-vitSom vi har beskrivit på andra ställen här på bloggen, så skiljer sig Hurom® Slow Juicer från traditionella juicepressar och saftpressar med att arbeta med markant lägre varvtal och mer krama, krossa och pressa frukten och grönsakerna än att bara slunga eller centrifugera dem vid höga hastigheter.

Centrifugala Juicepressar arbetar normalt vid mellan 12-14 000 varv, där Hurom® Slow Juicer endast arbetar med omkring 80 varv i minuten, vilket givetvis ger en betydligt mer skonsam behandling av råvarorna, således att du undviker kraftig oxidering, vilket är orsak till att näringsmässiga värden bevaras mycket bättre.

Eftersom det inte sker samma syresättning av juicen som vid traditionella saftpressar, kan juicen tåla att stå i kylskåp i upp till 48 timmar – men som sagt, är juicen naturligtvis bäst som helt färskpressad !

Hurom Slow Squeezing System

Hurom Slow Juicer använder sig av ny patenterad teknik – kallad SSS, Slow Squeezing System® för att långsamt pressa juicen ur frukt och grönsaker. Detta ger ett fantastiskt resultat, där naturlig smak, färg, vitaminer, enzymer och näringsämnen bevaras.

Låga varvtal betyder samtidigt, att Hurom är mycket tystgående, samtidigt som den ger dig betydligt mer juice – faktisk så mycket som upp till 30% mer i förhållande till traditionella centrifugal juicepressar, eftersom den utnyttjar frukten och grönsakerna betydligt bättre, vilket bl.a. kan ses på den torra pulpen.

Snigeln och silen i Hurom® Slow Juicepress är tillverkade av det extremt hårda materialet GE Ultem®, som är 8 gånger hårdare än på flesta andra juicepressar och  för övrigt BPA fri.

Rengöring företas enkelt genom att skölja alla lösa delar under rinnande vatten och rengöra filtersilen med medföljande borste. Eftersom Hurom Slow Juicer är en ”upprättstående” modell i motsats till de flesta slow-juicepressar, tar den inte alls så mycket plats på köksbordet.

Du kan bl.a. köpa Hurom Slow juicepress på den svenska webbshopen Safter.se, där du även hittar ett ganska omfattande sortiment av tillbehör och reservdelar till Hurom maskinerna.

Klicka här för att läsa mer om Huroms fantastiska produkter på Safter.se

Vill du se en riktigt bra (och lång) presentation av den fantastiska Hurom Slow Juicer på Youtube, klicka här.

Du kan för övrigt hitta en komplett modellöversikt över Huroms program här !