Hurom Slow Juicer – Modellöversikt

Här ser du en Modellöversikt över de olika HUROM Slow Juicers, som finns på marknaden i Sverige.

Hurom logoKoreanska HUROM® Slow Juicer tillverkar några fantastiska juicepressar som känns igen på att de kör med ett mycket lågt varvtal och har en inbyggd kvarn, som skär sönder grönsakerna och frukten innan själva juicepressningen. Det är en relativt skonsam process, som ger en betydligt bättre juice än vad man uppnår med de traditionella centrifugal juicepressarna. Vilket använder ett betydligt högre varvtal och värmutveckling som oxiderar juicen. Vilket påverkar enzymer och vitaminer. Det kan du läsa mer om här.

HUROM Slow Juicer har genom de senaste åren släppt en rad med modeller på marknaden, vilka alla bygger på precis den samma teknologi. I verkligheten är det endast små detaljer som skiljer mellan de olika modellerna.

Står du i valet och funderar på att köpa dig en HUROM Slow Juicer, så kan det vara svårt att få en överblick över vilken modell man skall välja. Vi har av den anledningen publiicerat nedanstående modellöversikt över skillnader och likheter mellan de olika modellerna.

Hurom-HU-100 JuicepressHurom HU-100
Detta är Huroms Slow Juicers basmodell – Modern till alla övriga modeller kan man säga. Den är utrustad med en kraftig, ljudisolerande induktionsmotor och kvarn.
Filtret som används är i det extremt hållbara GE Ultem kvarnen kör med en 70-80 varv/ minut och använder ingridienserna man matar in upp till 30% bättre en de traditionella centrifigual juicepressarna.
Hurom HU-100 har en mekanisk säkerhetsstängning och tre små krokar, som håller höljet fast på rätt plats. HU-100 har även ett praktiskt handtag på ”ryggen” av apparaten.

 

hurom-hu400-juicepress-vitHurom HU-400
Modell HU-400 har uppgraderats med en ny silikonpackning vid botten av höljet, som skyddar mot läckage. Samtidigt har man valt att ersätta de tre små krokar som håller höljet fast i chassit, med tre spår som passar in i fördjupningar i botten av höljet. Fördelen med det är att rengöringen är enklare, eftersom det kan vara lite svårt att rengöra under krokarna på modell Hurom Slow Juicer HU-100.
De två kärlen som kommer med juicepressen är nu utformade så att de kan staplas in i varandra, vilket sparar plats i kökskåpet. Hurom HU-400 har en magnetkontakt inbyggd i höljet som skyddar mot felanvändning. Denna modell har dock inte ett handtag som modell HU-100 hade. Utöver detta är den tekniskt utformad precis som HU-100.

Hurom HU-500 Slow JuicerHurom HU-500 (HE-DBE04)
Med modell HU-500 lanserar HUROM Slow Juicer ”Juice-pluggen”, som en riktig nyhet. Denna plugg möjligör att saften åker runt mer i kvarnen, vilket åtminstone i teorin ger en mer smakfull juice. Detta är framför alt en fördel när man gör juice av mjuka frukter som exempelvis bananer, vilka det kan vara svårt att få smaken ut av.
Du kan se en demonstrationsvideo av juice-pluggen på YouTube. Klicka här för att se videon på YouTube.

Själva uppbyggnaden av höljet och kvarnen skiljer marginelt och är samma princip och kvalitet som hos HU-100 och HU-400, den ända större förändringen är att man valt att flytta det lilla kugghjulet som är i botten av höljet bort från juiceutloppet. Detta minskar mängden av ”massa” i den färdiga juicen. HU-500 Slow Juicer har liksom modellen HU-400 en magnetkontakt som förhindrar felanvändning av maskinen om den inte är korrekt monterad.

Hurom Slow Juicer HU-500 levereras med två filter, där förutom det vanliga filtret också medföljer ett grovfilter. Detta filter har lite större hål, vilket är en fördel när juice av mjuk frukt skall pressa, såsom melon, ananas och banan. Dessa filter kan även köpas som extra utrustning till de övriga modellerna. HU-500 har även utrustats med två små handtag neders på sidan som gör att den är enklare att flytta. Motor och annan teknologi är identisk med modell HU-100 og HU-400.

hurom-hu600-juicepressHurom HU-600 (HF-SBC06)
Model Slow Juicer HU-600 är lång en HU-500 i ett mer exklussivt skal. Denna modell är utsmyckad med borstad stål medan de andra modellernas skal är i färgad plast.

Liksom HU-500, så har också HU-600 det förbättrande kvarnsystemet, där kugghjulet har flyttats bort från juiceutloppet och den nyutvecklade juice-pluggen och med de möjligheter de ger till att tillvärka spännande juicer av blöta frukter.

Hurom HU-600 har utrustats med bättre isolering än de övriga modellerna och är därmed ännu tystare. Två inbyggda handtag i botten gör att apparaten är lättare att flytta runt. Också HU-600 har en magnetisk säkerhetspärr.


HUROM HU-600e (HG-SBE06)

HU-600eModell HG-SBE06 också känd som Hurom HU-600e, ä som HU-600 utrustad med ett skal i läckert bortsat stål. Den är även mer slank i designe. Det viktigaste av allt är att den utrustats med en helt ny trestegsmotor.

Den 3:e växeln gör att motorn går på ännu lägre varvtal, det gör att kvarnen kan köras på endast 42 varv i minuten. Medan de tidigare modellerna kört på 70-80 varv, då dessa motorer endast haft två växlar. Denna förändring gör att apparaten är ännu mer tystlåten och ännu effektivare ”tuggar” sig genom frukt och grönt.

Utöver detta är apparaten tekniskt sett identisk med HU-500 och HU-600. Den har allltså samma finesser som dessa med bl.a juice-pluggen.

Hurom HU-700 (HH-WBE06)
Hurom HU-700-vitModell HU-700 från Hurom lanserades i Sverige i september 2013. I det stora hela liknar den modell HU-600. Det innebär att den är utrustad med en juicepropp och den stora skålen som kan innehålla upp till 500 ml.

Denna Juicer, Hurom HU-700, är tillverkarens första kommersiellt godkända juicer. Det betyder att den kan användas i juicebarer, caféer och liknande vilket styrker att den har en otrolig kvalitet.

HU-700 finns i flera färger nämligen silvergrå (HH-DBE06) och vit (HH-WBE06). Den har ett praktiskt handtag ”på ryggen” och är lite mer kompakt än tidigare modeller. Safter.se har ett stort utbud av juicers och du kan se hela Hurom sortimentet där. Det ges 5 års garanti på motorn och 2 års garanti på övriga delar.

Hurom, HU-700 2nd Generation – The Boss (HH-DBE11)
Rätt nyligen, nämligen mars 2014 presenterade Hurom en nyhet på marknaden i form av en uppgradering av den förra Hurom HU-700 som fick smeknamnet ”The Boss”. Nyhetens officiella namn är Hurom ’Elite’ med produktnummer HH-DBE22. Den lanserades i en silvergrå och i en metallröd (HH-EBE11) färg. Den bjuder på följande detaljer:

Hurom The Boss 2:nd Generation

 

 

 

 

  • En förbättrad induktionsmotor som roterar med blotta 40 varv per minut.
  • Nyutvecklat kvarnsystem som eliminerar tillstoppnings problem
  • Ett handtag som du kan reglera fiberinnehållet med – den så kallade ”pulp-control funktionen”
  • Där medföljer en fin- och en grov sil
  • Medföljande dammlock till juicern och lufttätt lock till juicekannan

Hurom Pulp-Control kvarnsystemHär kan du se en bild av den spännande ”pulp- controll” funktion som finns på den nya modellen. Den hjälper dig att anpassa fiberinnehållet i juicen efter envars smak och behov.

Du kan se hela sortimentet av Hurom Slow Juicere hos Safter.se, som är auktoriserad återförsäljare av Hurom produkter.

Det är 5 års garanti på motor och 2 år på de övrigt lösa delarna på samtliga modeller.

Skriv et svar