Hurom HU-500 Slow Juicer

Hurom HU-500 Slow Juicer

Så har den äntligen landat – den nya Hurom HU-500 eller modell ”HE-DBE04”, som den egentligen heter.

Hurom HU-500 Slow JuicerDenna gång är det tal om en reell produktutveckling från Hurom®. Det har varit lite ont om deciderade nyheter från den sidan, men Hurom Slow Juicer är också en helt fantastisk maskin, så det har inte varit helt lätt.

Grundläggande för den nya Hurom HU-500 är att den är identisk med tidigare modeller, det är samma starka induktionsmotor, och tekniken omkring snigeln och filtersilen är oförändrad, men därutöver har det skett en rad mycket intressanta förbättringar.

Hurom HU-500 är BPA Fri, det vill säga att den är tillverkad utan användning av skadliga bi-phenoler.

Själva huset omkring kvarnen har ändrats, då man har valt att flytta det lilla roterande kugghjulet från pulputloppet, vilket resulterar i väsentligt mindre pulp i juicen – med andra ord, en mer tunnflytande juice. Äntligen har man försett juiceutloppet med en liten Juicepropp, vilket gör det möjligt att tillfälligt stänga av utloppet av juicen, således att ingredienserna hålls inne i kvarnen och blir grundligt blandade.

Hurom HU-500 Juice cap Denna lösning är riktig intressant, eftersom den öppnar för möjlighet att göra spännande kombinationer av nötmjölk eller mjölk av mjuka frukter som exempelvis bananer, vilket ger mycket bättre utnyttjande- och kraftigare smak, när ingredienserna har fått möjlighet att dra och blandas riktigt ordentligt

När du åter igen öppnar proppen, löper juicen/mjölken ner i kannan och är klar att drickas. Klicka här för att se en demonstrationsvideo på YouTube.

Härutöver har det skett ett par mindre justeringar; exempelvis är huset nu försett med några små ventilationshål vid motorn, det är integrerade handtag på sidan av maskinen, vilket gör att den är lättare att lyfta och så följer det med ett lock, som man kan sätta över tratten, när den inte används, och således förhindra att damm och diverse småting hamnar ner i kvarnen. Härutöver är Hurom HU-500 Slow Juicer identisk med tidigare utgåvor som modell HU-400 eller HU-100.

Kvarnen är fortfarande tillverkad av det extremt hårda materialet GE Ultem®, vilket gör den närmast outslitlig.

Hurom HU-500 Slow Juicer levereras med två filtersilar, en standardmässig fin sil samt en grov sil, med större hål, mycket väl lämpad för just mjuka frukter. Det medföljer även en borste för rengöring, två kannor samt en användarvägledning på engelska.

Priset på den nya Hurom HU-500 är 4.299;- och du hittar den också på Safter.se.

En tanke om "Hurom HU-500 Slow Juicer"

  1. Pingback: Hurom HU-600 Slow Juicer | SaftBlog.se

Skriv et svar