Den bästa slowjuicern

På vår webbutik Safter.se får vi ofta frågan – Vilken slowjuicer är bäst?

Best slowjuicerDet är omöjligt att svara objektivt på den frågan då svaret alltid beror på de exakta behoven. Det handlar om bl.a. vilka grönsaker och frukter man vill pressa, hur ofta och stora mängder samt rengöringskrav. Så vi kan på förhand avslöja att vi inte utropar en testvinnare, utan vilken som är vår egen favorit som den bästa slowjuicern.

Vi har en (fullständigt subjektiv) uppfattning om vilken slowjuicer som är bäst för dem flesta människorna. Vår ståndpunkt baserar sig på den feedback vi har fått från våra kunder och vår egen erfarenhet med olika slowjuicers under de senaste 5-6 åren som vi arbetat med denna produktnisch.

Som tidigare beskrivit i bloggen kan man grundläggande dela in Slowjuicers i upprättstående (vertikala) och liggande (horisontella) slowjuicers.

Vi kommer inte gå djupare in i frågan här utan säger bara att det enda argumentet för att välja en upprättstående (vertikal) slowjuicer är för att den fyller mindre på köksbänken. Annars rekommenderar vi alltid att du väljer en horisontell slowjuicer av följande skäl:

  • En horisontell slowjuicer är suveränt effektiv till alla typer av frukt och grönt. Den har inga problem med strimlade grönsaker som ingefära och selleristjälkar, vilket man kan uppleva med de vertikala slowjuicers.
  • En horisontell slowjuicer kan också pressa bladgrönt som exempelvis spenat, örter och kål utan problem – det kan den vertikala inte i samma utsträckning.
  • Om du vill göra juice på vetegräs kan det endast göras i en horisontell slowjuicer.
  • Den horisontella slowjuicern är lättare att rengöra än de vertikala eftersom de består av färre delar som enkelt kan sköljas med vatten. Det är oftast hålen i filtersilen som tar tid att rengöra – och filtersilen är väsentligt mindre på en horisontell slowjuicer än en vertikal maskin.
  • En horisontell slowjuicer är en mer mångsidig maskin som också kan göra pesto, nötsmör, fruktmos och sorbetglass med om du använder den blanka filterinsatsen.

Safter.se sorterar vi löpande i vårt sortiment och föredrar en rad bortval vilket betyder att vi kan stå 100% bakom de produkter vi har på webshopen. När det kommer till horisontella kvalitets slowjuicers är vi av uppfattningen att Omega tillverkar några av de allra bästa slowjuicers, så om du vill begränsa fältet lite rekommenderar vi dig att titta på följande 4 maskiner som alla är sublima maskiner:

Omega J8228, pris kr. 3 995,-
Omega Sana Juicer 606, pris kr. 3 995,-
Omega Sana Juicer 707, pris kr. 4 295,- = Vår egen favorit!!
Omega TWN32S, pris kr. 5 695,-

I detta avseende bör det naturligtvis nämnas att vi också är svensk importör av Angel Juicers, som är fantastiska horisontella slowjuicers med de avancerade twin-gear valsarna. Priserna på dessa startar dock på kr. 10 995,- vilket tyvärr gör dem ointressanta för de flesta.

Skriv et svar