Tomater från torkugn

Vad är en Dehydrator?

Tomater från torkugnEn Dehydrator, eller torkugn som det heter på svenska, drar ut fukt ur bl.a. grönsaker, frukt och kött. Den torkar ut frukten genom att värma den skonsamt, vid en låg temperatur, samtidigt med att den ventileras.  Du kan se en illustration nedanför. Detta framgångsätt innebär att man kan tillverka de härligaste, nyttigaste snacksen och samtidigt bevara både vitaminer och enzymer.

En dehydrator kan även användas till att göra ”Beef Jerky” som är torkade köttstrimlor av magert kött.

excalibur-dehydrator-princip

Torkugnen är otroligt enkel att jobba med och det enda som krävs är att man skär sin frukt och sina grönsaker i passande storlek. Sedan lägger man dem på plåtar och in i Dehydratorn. Oftast har maskinerna en timer så man kan ställa in tiden och en termostat så att man kan justera temperaturen efter eget tycke.

Den amerikanska tillverkaren Excalibur har en över 30 år lång erfarenhet i branschen. Därför betraktas de som en av de ledande tillverkarna och deras produkter är otroligt slitstarka.

Excalibur Torkugn 9 plåtar - 3 795:- på Safter.se - Fri frakt !

Excalibur har flera modeller i sitt utbud och man kan själv välja om man vill ha en mindre modell med 5 plåtar och en samlad yta på 3/5 kvadratmeter eller en större modell med 9 plåtar.

Excaliburs torkugnar är utrustade med en stor ventilator och en timer med 26 timmar. Termostaten på maskinerna kan ställas in på en temperatur mellan 29 och 62 celsiusgrader.

 

 

Marknaden bjuder på många olika tillverkare av Dehydrators men vi har valt att förhandla Amerikanska Excalibur av flera orsaker

  • Deras placering av motorn gör att vätska inte droppar ner i den och på så sätt minskar man risken för kortslutning
  • Torkugnarna från Excalibur har uttagbara plåtar som kan tas bort om man behöver en högre höjd.

Utöver det redan nämnda så håller produkterna en överlägsen kvalitet så att du kan njuta av din torkugn år efter år.

Du kan hitta Excalibur Dehydrator i den svenska nätbutiken Safter.se. Priserna på en maskin, med inbyggd timer och termostat, startar omkring 3 295:-.

The-Dehydrator-BibleOm du behöver en bok med inspiration när det kommer till alla möjligheter som uppstår med en Dehydrator kan du titta i The Dehydrator Bible”, där du finner fler än 400 recept. Boken kan köpas hos AdLibris.com.

 

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar