Bleders från Omega Juicers

Vad är skillnaden mellan Hurom och Omega juicers?

Eftersom Safter.se är återförsäljare av både Hurom och Omega är vi bra lämpade för att ge dig svar på likheter och skillnader mellan slowjuicers från Hurom och Omega Juicers.

Hurom och Omega Juicers

 

 

 

I stora drag kan man säga att skillnaden mellan de vertikala slowjuicers, alltså de upprättstående maskinerna, är mycket liten. Även om det finns några små skillnaden så är grundprincipen den samma.

För den som ändå fokuserar på skillnader och likheter mellan Hurom och Omega, har vi valt att presentera en översikt här:

Likheter mellan juicemaskiner från Hurom vs Omega:

  • Kvarnsystemet består hos båda märkena av en kvarn som är tillverkad i GE Ultem. Ett otroligt slitstarkt material. Även den medföljande silen och den roterande ramen med silikonblad är identisk hos de båda produkterna.
  • Förutom Hurom HU-600e så är det en helt likadan motor i alla vertikala Hurom och Omega juicers.
  • Både Hurom och Omega tillverkas i en och samma fabrik i Korea.

Skillnader mellan Hurom och Omega juicers:

  • Det är oftast så att produktgarantin på Omega saftpressar är längre än Huroms produkter. Där Hurom erbjuder 5 års garanti på motorn och 3 år på övriga delar, erbjuder Omega hela 6 år på motorn och 3 år på övriga delar. Oavsett så är det otroligt bra produktgarantier för båda produkterna.
  • När Hurom lanserade Hurom HU-500 medföljde en juice-propp. Denna kan användas för att undvika att det droppar när kannan tas bort. Den kan även användas för att låta juicen köra längre i maskinen och på så sätt kan man även blanda olika ingredienser redan i kannan. Slutligen kan man använda den smarta tappen till att rengöra maskinen. Genom att behålla den på och hälla ett glas vatten i maskinen och sen låta maskinen köra en minut, har man underlättat det efterföljande rensningsarbetet markant.
  • Om man vill ha en behållare som är större än de vanliga på 350ml kan man välja en av Huroms modeller, HU-600, HU-600e eller HU-700, som kan innehålla hela 500 ml.
  • Om man helst vill ha en maskin med kabinett av rostfritt stål så är det Hurom HU-600 eller HU-600e som man ska titta på. Omega tillverkar juicen i ett kabinett av plast som till gengäld är lättare att hålla ren.

Då är frågan, vad ska man välja – Omega eller Hurom?

Omega VRT402HDSOm man bortser från den lite längre produktgarantin hos Omega så spelar det inte så stor roll vilken maskin man väljer då tekniken är den samma. Min personliga mening är dock att maskinerna från Omega ser mer genomtänkta ut. De har snygga detaljer och ser exklusiva ut. Men det är bara petitesser i förhållande till hur lika och bra de båda märkena är.

För att klargöra helt så är det endast de vertikala, alltså de upprättstående modellerna som diskuterats i denna lilla sammanställning. Tillverkaren Omega Juicers har även några otroligt bra horisontala (liggande) juicers. Bland dessa kan nämnas Omega 8224, Omega 8226 eller den nya Sana Juicer som är en otrolig utveckling.

Om jag nu lyckats förvirra dig ännu mer än du var i förvägen så är där en annan artikel i bloggen som heter ”Val av juicer” som kan hjälpa dig att få klarhet.

Om du vill se hela utbudet av Hurom Slowjuicers och Omega slowjuicers  i vår webbutik Safter.se kan du klicka här!

Skriv et svar