Greenis Slowjuicer - Nyhet i Sverige

Greenis Juicer Slowjuicer

Greenis juicepress är inte bara ny i Sverige men helt ny i Europa. Denna slowjuicer påminner mycket om den mer välkända Hurom Slowjuicern som under senare år har blivit väldigt populär i landet.

Greenis logoNingbo Fornidoo Electric Technology är den kinesiska producent som tillverkar Greenis Slowjuicer men också många andra köksutstyr. Med fler än 3.000 anställda och egen produktutveckling är de bland Kinas 500 största tillverkare.

Att Greenis juicer liknar Hurom är inte bara en tillfällighet. En stor del av de viktigaste komponenterna är identiska med dem i Hurom. Den största skillnaden är att maskinen tillverkas i Kina till skillnad från andra världsledande slowjuicers som produceras i Korea – ett land med lång historia inom produktion av juicers av hög kvalitet.

Greenis-Saftpresser-SølvFastän Greenis liknar Hurom och innehar många identiska komponenter så är det en stor skillnad i pris. Därför är den en otroligt stark konkurrent till Hurom men även Omega eller Kuvings. Med tiden är det faktiskt en hel del tillverkare som använder sig av slowjuice teknologin och en hel del tyder på att de har samma underleverantörer av motor, filter, kannor och kvarn (tillverkad av det slitstarka GE Ultem).

När de centrala delarna (motor, filter och kvarn) är identiska i många av slowjuicerna på marknaden så kan man ju spekulera över vad skillnaderna egentligen är mellan de enstaka maskinerna. Skillnaderna ligger nog i samlingskvaliteten och den generella upplevelse av maskinen samt dess garanti villkor.

Greenis kværnVi, hos Safter.se, har haft möjligheten att testa en Greenis juicepress som vid första ögonkastet liknar en Hurom slowjuicer till förväxling. Lite fräckt kan man säga att det bara är en kinesisk kopia men det vore otroligt orättvist eftersom de använder sig av samma leverantörer.

Det omedelbara intrycket vi fick var at Greenis saftpress helt klart kan sammanliknas med kvaliteten hos en Hurom. Skillnaden är at små plastpackningar och andra smådelar inte verkar helt så gedigna som vi upplever hos Hurom och Omega Juicers.

Det krävs en smula mer precision när man ska samla skålen och toppen. Detta är dock bara smådetaljer i helheten och Greenis verkar vara en väldigt intressant konkurrent till de mer kända märkena och den är helt klart jämförbar med den andra kinesiska modellen Kuvings.

Greenis tofu boksFörutom maskinen så tillkommer två filter – både en fin och en grov, när man beställer sin Hurom. Utöver detta får man ett blankt filter som kan användas till babymat och sorbet. Överraskande nog får man även en tofu-box med i paketet.

Safter.se är glada över att vara autoriserad svensk importör av Greenis och vi kan erbjuda dig maskinen i fyra olika färger; silvergrå, svart, metallröd och metallbrun. Prisnivån är väldigt komfortabel och ligger strax under kr. 3.200,- och det innebär att Greenis mycket väl kan vara en storsäljare på den stigande slowjucer-marknaden.

Som tidigare nämnt så använder Greenis sig av samma motor, kvarn och filter som både Hurom och Omega Juocers. Det intressanta är dock att Greenis erbjuder hela 10 års garanti på motorn medan Hurom och Omega Juicers ”bara” ger 5 och 6 år. Kuvings snålar dock med ynka 2 års garanti. Om du har blivit sugen eller nyfiken på Greenis är du välkommen till webshoppen Safter.se.

Skriv et svar