Varför dricka egentillverkad färskpressad juice?

Vi presenterar 3 goda anledningar till att komma igång med att pressa din alldeles egna favoritjuice.

1. Öka ditt intag av frukt och grönt och få mer variation i din kost!

Färskpressad juiceDe flesta människor har sina inövade vanor och när det kommer till frukt och grönt så är det många som antingen äter samma sorter vecka in och vecka ut eller som knappt får i sig några. Genom att själv pressa sin juice kan man utforma den så att man får mer variation. Förutom att man lättare fyller det dagliga behovet så kan man använda sig av frukt och grönsaker som man kanske inte gillar att äta hela men som i en juice smakar utsökt – helt enkelt variera innehållet av de vitaminer och mineraler som man får under en dag.

Det bästa av allt med att bestämma sin juice själv är att du kan välja just de råvaror du önskar. Oavsett om du kör strikt ekologiskt eller om det faktiskt är så att du är allergisk mot något så är möjligheterna att undgå detta stora.

Om du har svårt att komma igång med din pressning eller om du bara vill ha lite nya tips så finns det inspirerande böcker som kan hjälpa dig. Dessa hittar du här.

2. Få en boost av mineraler och vitaminer som snabbt når blodbanan!

Hur snabbt och när vi människor smälter maten vi får i oss varierar kraftigt. Många av oss har tyvärr en nedsatt matsmältningshastighet vilket innebär at det tar längre tid innan vi kroppen får de näringsämnen vi ger den. Genom att få i sig alla dessa vitaminer, mineraler och enzymer i en färskpressad juice upptar man det snabbare i blodet. Man känner en boost redan efter 15 minuter- perfekt om man vill starta sin dag på ett bra sätt.

Varför ska man själv pressa sin juice när det finns juicer i butikerna? Jo, den juice man finner i matbutikerna har oftast pastöriserats. Det betyder att den värmts upp till ca: 80 grader vilket innebär att många vitaminer och enzymer förstörts. För att motverka detta tillsätter industrierna C-vitamin till den färdiga juicen. Om du pressar din egen juice får du med alla vitaminer och enzymer som finns i råsaften – utan att behöva tillsätta något i efterhand.

3. Den färskpressade juicen är otroligt nyttig

Att den juice du själv pressar är nyttig kan du själv märka. Efter en kort tid av regelmässigt drickande av en grönsaksjuice lär du märka att din matsmältning är bättre, din energinivå högre och din mentala ork större. Du får helt enkelt en känsla av att må bättre.

Processen med egentillverkning av juice behöver varken vara besvärlig eller särskilt dyr och du kan egentligen klara dig fint med en liten manuell juicepress. Men om du intresserar dig för välmående, ditt intag av näringsämnen och samtidigt är ute efter en god smak och hög kvalitet så ska du investera i en av de nya Slow-juicers som finns på marknaden. De pressar ut saften ur frukt och grönsaker med en process som påminner mycket om gammeldags saftpressar men nu med en motor på. Den låga hastigheten de arbetar med ger en mindre värmeutveckling som är otroligt skonsam för de mineraler vitaminer och enzymer som du är ute efter.

Till skillnad från de utbredda centrifugal-maskinerna ger en slow-juicer dig en juice med upp till 42% mer C-vitamin, upp till 60% mer A-vitamin och du får ca 50% mer juice per laddning. Detta har tester från Michelson Laboratories Inc. och Korean Food Reseach Institute (KRFI) visat.

Förutom detta så får du en juice som skummar mindre och håller längre. Slow Juicers är relativt nya på den svenska marknaden men trots detta finns det redan ett par intressanta och hållbara maskiner bland annat Hurom, Omega Juicers, Kuvings och Angel Juicers. Dessa och mycket mer kan du hitta i vårt utbud hos Safter.se

Skriv et svar