Den bästa Saftpressen

Den bästa saftpressen är INTE en Centrifugal Saftpress utan en Slow Juicer !

hurom-hu400-juicepress-vitSlow Juicere utmärker sig genom att de arbetar vid mycket få varvtal i förhållande till centrifugal saftpressar, vanligtvis bara omkring 70-80 i minuten, där flesta centrifugal saftpressar arbetar vid 12-14 000 varv.
Det innebär att det inte utvecklas något skum under processen och att näringsmässiga värden är betydligt bättre, eftersom processen är mycket mer skonsam.
Eftersom det inte sker samma syresättning av juicen som vid centrifugalprocessen, är juicen mycket mer jämn och kan tåla att förvaras i kylskåp i upp till 48 timmar.

Hurom Slow Squeezing SystemEn Slow Juicer arbetar med en typ av vals eller snigel utformad som en spiral, som mal fibrerna i frukt och grönsaker. Denna skonsamma bearbetning betyder, att betydligt fler fibrer, enzymer, vitaminer och mineraler bevaras i den färdiga juicen. Frukten och grönsakerna utnyttjas också mycket bättre än i en centrifugal juicepress, vilket resulterar i upp till 20% mer juice och en mycket torr pulp.

Slow Juicere kan pressa i stort sett alla frukter och grönsaker, men lämpar sig mycket väl även för örter, sallad och vetegräs.

Bland bästa juicepressar kan följande modeller nämnas, klicka för att läsa mer:

Priserna börjar vid omkring 3 500:-. Det är svårt att hitta dessa maskiner i vanliga butiker i Sverige, men det finns en och annan webbshop, som exempelvis Safter.se, där du kan hitta ett bra urval.

Skriv et svar